Friday, 25 May 2012

I need some rest !

ASSLAMUALAIKUM..hye..agak lama xbuat entry baru
 kan..ehemm, sjak smnggu dua ni rai pnya emosi
agak terganggu sedikit dgn masalah peribadi , keluarga dan 
macam lagi..biasalah kehidupan, msti lalui situasi itu
smua kan.? xtaw nk luahkan kat sapa..kalau luah kat org yg 
salah nak mampus, rai xsuka org yg suka
mngungkit kisah lmpau rai, bila kita dah luahkan perasaan 
kita dia ungkit balik, agak perit hati dan perasaan ni
untuk menanggung, dan sejak kebalakngan ini bnyak 
masalah yang mnganggu emosi rai, hati rai hnya rai sorang
ja tahu. maybe orang lain tak tahu sebab rai xsuka tunjuk 
masalah rai kat orang lain. walaupun masalah tu kecik
rai akn rasa perkara tu besar, pelik ! nasib baik rai boleh 
kawal perasaan ni, dan bila bersama dgn orang lain 
rai tak nak involve perkara ni smua.. kadang2 rasa diri ni 
dipergunakan dan diambil kesempatan oleh orang 
lain...tapi rai dah bertekad nak jauhkan diri  dan nak
bersendirian tanpa kawan. buat sementara waktu ni. rai  
xnak jumpa diorunk semua. boleh kan.? rai nak pujuk hati ni..
supaya apa yang berlaku pasti ada hikmah 
nya..betul tak.? I need some rest.







entry kali ni agak emosi sikit..haha~ 
sekian saja coretan dari rai, walau apa pun yang terjadi pastikan kita senyum, walaupun senyum tu palsu. biar kita lindunginya dengan senyuman..mula2 itu mmg la palsu, lama2 nanti, senyuman itu jadi ikhlas :)

Monday, 21 May 2012

makan makan !


ASSALAUMUALAIKUM...

lama blog rai mnyepi kan.kan kan..hahaha ~ ni rai nak cita satu moment yang happy sangat pada hari sabtu 19/05/2012.. pada sbtu tu cg geografi kami En.Mansor Hamad belanja kitorunk mkn2..wahh ~ nak taw sebab apa cg belanja kami, sebab kami ni baikk..[ masuk bakul angkat sendiri ]  ahahahahah~ sebab kitorunk dapat keputusan yang terbaikk dalam subjek geografi dalam STPM~ seronok sangat  sbb-
yg pertama :rai dapat makn free [hahaha~] dan
yang kedua: rai dapat jumpa kawan2 lama rai setelah hampir 5 bulan xjmpa.. dpt jmpa wen ting, huey peng, amir, ca-x, archer, hanim, akim,..
emm happy la dpt jumpa depa smua, kami borak mcm2..gelak2 mmg riuh habih kat restoran tu..dan kawan rai yg sorang ni amir [anak cg Mansor] time kitorunk tgk menu dia cakp
"weh, hari ni cg Mansor nk belanja, pilih makanan yg mahal2" hahaa~ mmg xleh blah ar, mmg makanan kat situ mahal2 pn..ngeeeeeeeeeee~
emm mmgt best kalau dapt jmpa kawan2 kita balik. dapt release tension siket, sebab dapt gelakk2 dapat dengar cita menarik dari depa smua.. seronok la.. heee~
nak buh gmbar tp rai xsempat nak tnggkap gmbar kwn2 rai smua..
happy lah dapt jumpa depa smua, walaupun sekejap tapi bermakna, kita perlu la hargai kawan kita kan.?
ckp mulut mmg sayang tapi hati sapa taw kan..tapi rai tak kisah laaa... heeee~





::::... pada hari tu mmg hari yang amat memenatkan buat rai taw, selamat ada hari ahad, boleh rest sakan..:::::::


sampai sini saja dahulu, k assalamualaikum, keep smiling OK!


Thursday, 10 May 2012




ASSALAMUALAIKUM...hye hye..haha~ dh lama blog rai menyepi tnpa new entry serta popett dr rai ahahaha~
rai nk kongsi satu cerita, mybe cerita ni dh klise, but zaman skunk isu ini semakin hot.. hahaha.! It's about LOVE ! rai nak tnya skit eh, wajib ke zaman skrg ni, perlu ke.. ha knapa rai emo sgt nih. cool bebeh.. ngeee~ bkn apa laa..rai dh lali la..bila jmpa dgn manusia di luar sana tu.. msti ja duk bertanya "weh arai, hg dh ada pakwe ke blom?" atau pn. "kesian kat arai xde pakwe lg"  atau "rai, bila hg nak berkapel nie" hello helloo~ ada wa kisah ke ada pakwe ke x.? rai xkisah la.. biar lbih free dgn xada pakwe berbandg ada pakwe, buat mnyemak kepala otak den ! dan satu lg perkara eh, 

bila kta cakp telepon je msti diorunk pikir "eleh gayut gn pakwe la tu" -haila.! xkan gn pakwe je kite nk gayut beb, gan membe gn mak bapak pn kita gayut jgk laa~
bila kita msg kat hndphne or FB ker diorunk ckap "acececeee! msg gn pakwe la tue" -hahaha~ hnya mampu ketawa ja la..oittt aku msg gn kawan laa..awat ! gn pkwe je korunk msg..oowww~ patot ar bila aku msg korunk satu pn xpenah nk balas ehh.. ish2..
dan satu perkara yg rai paling xsuka apabila org kata. "aku mana ada pakwe, sapa mau kat aku, aku xcantik mcm hmpa" -wat muka sedih, wehh.! desperate ke.? dan ayat nie "weh ada pakwe sorg x? bak aku satu, bosan la bila xada boy nie" -haishhhh.! manusia cm ni pn ad jgk..

Mestilah ada..Allah, mak bapa saya :)

tapi bagi rai skunk, rai selesa dgn status rai skunk, *winkwink* mungkin dgn izinNya hati ni sudah jatuh cinta tahap nak pergi planet pluto [ mana nk taw kan] InsyAllah mudah-mudahan ianya kekal..hahaha~ cm kelakar je rai ckp mcm nie [bila masa jwang weh :P] bg korunk yg tak berkapel lg, jgn sedih, bkn xada yg sayangkan, Allah kan ada. msty ada sbb.. always think positive

 buat korunk yg dah ada pakwe, korunk jgn terasa ek apa yg rai ckap nie, ni juz nk kongsi je, buat korunk dah bercinta tu juz go on, mdah-mudahan kekal selamanya yaa~ tapiiiiii..ingat ye pahala dan dosa sama :) 














SEKADAR BERKONGSI YA..READERS JANGAN TERASA YEA..KALAU KORUNK TERASA MOHON MAAF SANGAT2..APA2 PENDAPAT SILA KOMEN YA
Okey, keep smiling ya