Monday, 16 July 2012

syukur Alhamdulillah :')



ASSALAMUALAIKUM..SYUKUR ALHAMDULILLAH YA ALLAH. Akhirnya dapat jugak smbung belaja ke university keperingkat ijazah. Impian semua manusia yang nak melanjutkan pelajaran. First, masa habis SPM agak frust sbb xdapat smbung ke peringkat diploma dan matrik. Huh ! sedih gila. Untuk membalas dendam sbb xdpt smbung ke peringkat diploma dan matrik rai masuk form 6.

Dulu masa di tingkatan 5 dah tekad xmau smbung form six la. Tapi memang la ramai yg xmau masuk form six. Sebab xbebas, kena ikut peraturan sekola, jadi budak sekola, paling xsuka kena pakai baju sekola. Last last dapat smbung sana. Form six jugak nak ambil rai smbung untuk sambung belajar [Terima kasih J] . Lain kali jgn pndang lekeh sangat form six. Dekat form six rai belaja macam macam taw. Memang xrugi langsung sambung form six. Serius !

Time tu rai nak study bersungguh dan nak balas dendam untuk keputusan SPM rai yang seberapa tu. Alhamdulillah dengan berkat doa. Ibu bapa yang selalu sokong keputusan rai nak sambung belaja kat mana J . Bantuan guru-guru dan rakan yang mmg best plus sporting, sntiasa buat lawak yg xkering gusi hahaha. Atas sokongan semua mmbuatkan rai xberputus asa. Dan terus berusaha untuk mndapat pointer 3 keatas. Syukur syukur !

Dalam keseronokan mnyambut berita gembira ini, rai rasa sedih sebab ada rakakn2 rai yang tak dapat nak smbung ke peringkat ijazah.. buat korunk sahabat2 ku. Rai doakan kejayaan korunk. Mungkin rezeki korunk bukan sekarang mana nak taw rezeki korunk kat tempat lain. So, korunk jgn sedih ok. Teruskan usaha korunk semua. Selagi ia adalah keputusan terbaik korunk rai akn terus sokong dari depan dan belakang. InyaAllah. terus kn usaha korunk okeh ! J


Popet aria.rai : erkkk..berdebar2 la pulak nak masuk alam university ni. First tme kot. Mudah-mudahan rai dpt mnyesuaikn diri ekk~ haha ! 

Tuesday, 10 July 2012


Mulakan entry dgn ASSALAMUALAIKUM . . J

Yahoooooooo !!!!  happy gila..nak taw kenapa rai seronok sgt.. gaji dah dapt semalam..hehe
Act. Smalam lg nk buat entry ni. Memandang waktu amat mencemburui  jadi  xsempat la nk buat entry tentang kegembiraan yang terukir sbab dapat gaji..ahahaa~

awat hang seronok sgt rai oi.lama ni dpat gaji jugak.?  [satu suara cuba bertanya]

weh ! aku happy la..bulan ni aku dpat gaji lebih. Xla lebih mana pun. Lebih sikit ja.. tapi rai tetap bersyukur. ALHAMDULILLAH J

Happy bak hang. Dapat gaji, first benda yang  rai nk buat ialah shopping beb. Huhu~

Shopping untuk diri sendiri la..  memandangkan banyak benda kena beli utuk keperluan diri sendiri.. kesian diri aku lama sudah terabai.. uhuk uhuk [nk buat drama sikit] .. asyik pikir pasal kerja kerja. Barang keperluan dari tak ada dan ada yg sudah uzur pun tak perasan. Sampai org tegur.. malu oii ! sampai kena tegur kat tempat public.. cis ! kuang asam betoi. Nak tegur pun tgok la kiri kanan sama. Ada org ke tak.. Menjatuhkan martabat aku ja..
Tapi terima kasih buat yg menegur tu..kalau dia tak menegur myb rai tak taw benda tu dh uzur plus nazak.. thanks beb !

INSYALLAH jadi kot p shopping Sabtu ni.. kalau tak aral melintang.. aiseyhh ! memandangkan Sabtu mnggu depan dh start puasa. Mana ada masa nk shopping semua
Nak shopping raya ka wey.? Xada arr..shopping besa2 ja.. beli la apa yg patut dan yg berkenan.. tgok la mcm mana nk shopping utuk raya ke takk.  Tapi kan.. bulan puasa ni mmg tak sempat la shopping untuk persediaan raya. Sebab rai kerja bulan puasa ni.. full time pulak tue.. dr 10 pg sampai 10 malam.. ermm.. tak  taw la bos yg cakap mcm tu..

Woit woit woit.. mnggu nie result upu untuk lepasan STPM/ MATRIK/ DIPLOMA/ nak kuar..bopa hari bulan eh.? Ada dengar cakap kuar 14 hari bulan nih..ntah..nanti rai check lain.

Pop-pet cik Rai.Arai : xsabar nak tunggu Sabtu ni.. J
                                       erkk ketaq sbb result upu nak kuar dah. Grrrrr ! @.@ 

Tuesday, 3 July 2012

money ~



ASSALAMUALAIKUM.. wahh skunk dah 13 syabaan  xlama lagi dah nk posa pastu nak sambut raya..  nak kena beli baju raya. Kasut raya. Tudung raya. Mcm2 lagi laa.. aduh duit lagi. Rai berharap sngat gaji  bulan nie rai dapat lebih sikit. Kan hari sabtu smpai selasa rai berniaga kat ekspo. Mntak2 dapat lebih 2 3 ratus ke. Haha~ ingat bulan nie nak beli jeans satu. T-shirt polo satu. T-shirt biasa 2 helai. Kasut sepasang.. Pastu..pastu nk simpan duit sikit nak beli handphne baru. Memandangkan sekarang zaman IT smua pakai handphne touch screen, ada wi5 bagai, rai pun nk jugk ikut perkembangn IT ni semua. Agak lama jugak la rai pakai handphne rai yang sekarang ni..nak jugak beralih angin walaupun handphne tu ok tapi sejak dua menjak ni dia buat perangai pulak. Mybe rai duk kata nak beli handphne baru sbb tu dia merajuk kot.. haha . mengaraut la rai nih.. aishhh~

Bulan ni movie The Amazing Spiderman nak kuar kat panggung. Huh ! xsabar nk p tgok.. haaaa~ duit lagi. Nak beli tiket wayang dh tgok wayang tak kn xbeli snek nk wt kudapan smbil menonton cita tue, duit lagi.. hermm.. duit2.. tapi bila diingatkn balik. Kalau kita duk simpan ja duit tu, xbelanja rasa rugi la pulak kan, kita dah keja penat [xla penat sangat heh!] kalau kita tak menggunakn waktu yg terluang nie untuk berseronok rugi jugk kn.?? At least kita nk jugak rehat, bersosial. Tak kn nk kerja,kerja,kerja.. WHAT THE BORING LIFE .!!! betul kan.?



Persediaan raya taun nie.. emmm~ nanti2 la rai pikir..hehe~ posa pon blom dah pikir nk raya.. haila !





Popet cik rai arai : nowadays money is everything. Without money we can't live
Allah is everything to me. Without Allah I am nothing. #FACT :')







Sekian. Live.Love.Laugh 

KEEP SMILE : )