Tuesday, 3 July 2012

money ~



ASSALAMUALAIKUM.. wahh skunk dah 13 syabaan  xlama lagi dah nk posa pastu nak sambut raya..  nak kena beli baju raya. Kasut raya. Tudung raya. Mcm2 lagi laa.. aduh duit lagi. Rai berharap sngat gaji  bulan nie rai dapat lebih sikit. Kan hari sabtu smpai selasa rai berniaga kat ekspo. Mntak2 dapat lebih 2 3 ratus ke. Haha~ ingat bulan nie nak beli jeans satu. T-shirt polo satu. T-shirt biasa 2 helai. Kasut sepasang.. Pastu..pastu nk simpan duit sikit nak beli handphne baru. Memandangkan sekarang zaman IT smua pakai handphne touch screen, ada wi5 bagai, rai pun nk jugk ikut perkembangn IT ni semua. Agak lama jugak la rai pakai handphne rai yang sekarang ni..nak jugak beralih angin walaupun handphne tu ok tapi sejak dua menjak ni dia buat perangai pulak. Mybe rai duk kata nak beli handphne baru sbb tu dia merajuk kot.. haha . mengaraut la rai nih.. aishhh~

Bulan ni movie The Amazing Spiderman nak kuar kat panggung. Huh ! xsabar nk p tgok.. haaaa~ duit lagi. Nak beli tiket wayang dh tgok wayang tak kn xbeli snek nk wt kudapan smbil menonton cita tue, duit lagi.. hermm.. duit2.. tapi bila diingatkn balik. Kalau kita duk simpan ja duit tu, xbelanja rasa rugi la pulak kan, kita dah keja penat [xla penat sangat heh!] kalau kita tak menggunakn waktu yg terluang nie untuk berseronok rugi jugk kn.?? At least kita nk jugak rehat, bersosial. Tak kn nk kerja,kerja,kerja.. WHAT THE BORING LIFE .!!! betul kan.?



Persediaan raya taun nie.. emmm~ nanti2 la rai pikir..hehe~ posa pon blom dah pikir nk raya.. haila !





Popet cik rai arai : nowadays money is everything. Without money we can't live
Allah is everything to me. Without Allah I am nothing. #FACT :')







Sekian. Live.Love.Laugh 

KEEP SMILE : )



No comments:

Post a Comment