Monday, 16 July 2012

syukur Alhamdulillah :')



ASSALAMUALAIKUM..SYUKUR ALHAMDULILLAH YA ALLAH. Akhirnya dapat jugak smbung belaja ke university keperingkat ijazah. Impian semua manusia yang nak melanjutkan pelajaran. First, masa habis SPM agak frust sbb xdapat smbung ke peringkat diploma dan matrik. Huh ! sedih gila. Untuk membalas dendam sbb xdpt smbung ke peringkat diploma dan matrik rai masuk form 6.

Dulu masa di tingkatan 5 dah tekad xmau smbung form six la. Tapi memang la ramai yg xmau masuk form six. Sebab xbebas, kena ikut peraturan sekola, jadi budak sekola, paling xsuka kena pakai baju sekola. Last last dapat smbung sana. Form six jugak nak ambil rai smbung untuk sambung belajar [Terima kasih J] . Lain kali jgn pndang lekeh sangat form six. Dekat form six rai belaja macam macam taw. Memang xrugi langsung sambung form six. Serius !

Time tu rai nak study bersungguh dan nak balas dendam untuk keputusan SPM rai yang seberapa tu. Alhamdulillah dengan berkat doa. Ibu bapa yang selalu sokong keputusan rai nak sambung belaja kat mana J . Bantuan guru-guru dan rakan yang mmg best plus sporting, sntiasa buat lawak yg xkering gusi hahaha. Atas sokongan semua mmbuatkan rai xberputus asa. Dan terus berusaha untuk mndapat pointer 3 keatas. Syukur syukur !

Dalam keseronokan mnyambut berita gembira ini, rai rasa sedih sebab ada rakakn2 rai yang tak dapat nak smbung ke peringkat ijazah.. buat korunk sahabat2 ku. Rai doakan kejayaan korunk. Mungkin rezeki korunk bukan sekarang mana nak taw rezeki korunk kat tempat lain. So, korunk jgn sedih ok. Teruskan usaha korunk semua. Selagi ia adalah keputusan terbaik korunk rai akn terus sokong dari depan dan belakang. InyaAllah. terus kn usaha korunk okeh ! J


Popet aria.rai : erkkk..berdebar2 la pulak nak masuk alam university ni. First tme kot. Mudah-mudahan rai dpt mnyesuaikn diri ekk~ haha ! 

2 comments:

  1. tahniah dik ... belajar elok2 ..Jangan lupe updet ttg life di campus nt

    ReplyDelete
  2. TERIMA KASIH EN ZAHARIN.. InsyAllah :')

    ReplyDelete