Tuesday, 6 November 2012

serba sedikit


Assalamualaikum warga IT..ehehheee~  I am Back untuk menulis.. fuuuu~

Setelah hampir  2 bulan 3 hari bergelar mahasiswi di sebuah university luar Negara. Baca dan eja betul2 okeh.. l.u.a.r.n.e.g.a.r.a  mmg sukar utk mnyesuaikn diri di negeri org.. dgn cuaca yg xsama dgn PENANG di tanah airku yg terchenta.. I miss a lot.. mesti kowang smua nk taw kan kt mana rai belaja.?
Rai belaja kat PERTH’lis’ lol.. hahahahaa~ kat UniMAP je..  tapi setelah 2 bulan 9 hari berada disini. Alhamdulillah rai dh boleh menerima utk tnggal di sini. Walhal smua org msti dh taw. Kat PERTH’lis’ ni xsemaju PENANG or negeri2  yg lain.. ye la kat sini xde panggung wayang, jusco, McD (rai xla suka sgt nk mkn McD nie. Ramai org duk kecoh sgt  kt PERTH’lis’ nie xde McD ap yg sdap sgt pn rai xtaw ==’’) tapi xpe..rai xkisah sgt bnda2 nie smua.. kalu rndu nak tgok wayang..balik je penang..bukn jauh pn.. 2 jam 30 minit kalau naik bas..nak g jusco ke carefour ke tesco ke giant ke semua pun boleh
 kawan2 kt sini mmg best la.. classmate mmg sempoi. Housemate yang superb best. Masa first msok sni pn agak risau . Tapi lepas dh bersuai kenal..diorunk mmg best.. Alhmdulillah..
So sekarang ni kena sesuaikan diri rai dgn environment baru at UniMAP.. kena bawak nama university. Sekarang dah jadi mahasiswi, bukan pelajar sekolah..memang first time tu agak susah nak bawak diri sebagai mahasiswi .. tapi setelah 2 bulan kat sini dah boleh menerima keadaan.. pelajar sekolah dengan mahasiswi mmg suatu bnda yang berlainan. Dulu zaman sekolah zaman comot2 hahaa~ main2.. kalau at university nie dah lain, cara belaja pun dah lain.
Apa-apa pun rai kena berusaha untuk mnggenggam segulung ijazah. Harapan rai dgn keluarga rai.. itu yang diharapkan. Agar Allah permudahkan segalanya.. Aamiin~

Sekian ~ terima kasih kerana sudi membaca.. Live.Love.Laugh J

No comments:

Post a Comment