Monday, 30 December 2013

final exam

ASSLAMULAIKUM..

final exam around the corner, wish me luck guys :)

pejam celik pejam celik dah final, dah nak masuk taun baru, dah nak jadi tua,

 rasa baru je masuk universiti, rasa baru je masuk tahun 2013, rasa baru je kluar dari perut mak

#DustaBelaka

back to main topic :

hopefully  exam sem ni lebih baik dari sem lepas. aamin

dalam nak bergembira nak menempuhi final exam ni, satu masalah pulak timbul.. examination slip xleh bukak dan print, sob sob sob, tidur xlena, mandi xbasah, makan xkenyang jawabnya.. tidur pon asyik pikir mcm mana nk jawb exam klau examination slip xada..

Alhamdulillah, akhirnya dah boleh bukak.. hepi dowh.. so now i can study peacefully, hahaha. mcm confident jer jawab. hahaha

my examination schedule 

E-buss : 3/1 (9am -12pm)

Leader : 3/1 (8.30pm - 11.30pm) 

Hrm : 7/1(9am-12pm)

Ibm : 9/1 (2.30pm-5.30pm)

Buss com : 10/1 (3.30pm-6.30pm)

Mandrin 2 : 16/1 (9am-12pm)

Finance : 16/1 (2.30pm-5.30pm)

Disini rai sertakan doa semasa nk study-menghafal-memahami





so, good luck for those taking final exam for this year and next year.. hehehe :)

Wednesday, 11 December 2013

Makan Dalam oww

Assalamualaikum.. singgah sini plus lepak2 kat sini pada pukul 12.15 a.m

nak taw sebab apa lepak sini aku buntu, stress, xtaw nak kata apa dah

aku letih sebab asyik jaga hati dan perasaan orang, namun hati ni rasa amt sakit dngan perangai depa nie

fine fine fine..
malas la nak ambik taw.. tapi kalau kita biarkan je makan dalam oooowwww

diri ini yang merana, diri ini yang menderita..

aku ni jenis, kalau ada masalah malas nak share gn sape2, xnak menimbulkan fitnah.

 so life need go, do what u think it better for our self.
 don't change for another people, be yourself, love yourself
thats me~

so pas ni, xnak pikir la hal org lain, ap ak rasa terbaik utk diri aku, aku just move on,

 aku rasa xsalah kan,


Friday, 6 December 2013

HIDUP

ASSALAMUALAIKUM..

Pejam celik pejam celik dh nak penghujung sem 3. 

Sem 3 ni mmg bnyak cabaran, dgn assignment bertimbun2 (assignment yg xkena gn kos yg aku ambik pon ada. ntah pape pnye assignment), midterm sebulan, pillars last minit and so on ..
It’s ok raihana, it over now.. just prepare utk mnghadapi Final Exam.. oh my God.. Assignment lagi 3 xabis. Final next month.. Need do some preparation ouhhh !

Lets me think, what should I do.. Just watching the movie until midnight, keep eating until full and keep sleeping until I think it enough.. hahaha~ is it calling the preparation.. 
wake up wake up..

Itulah pelajar, bila dh nk berak baru nk korek lubang. Last minit work. Perkara biasa bagi pelajar. Bila dh smpai masa baru menyesal dan mula soal pada diri sendiri

“kan bagus kalau aku siap kn keja hari tu, menyesalnye’

*Menyesal kemudian xad guna nya wehhh~*

Padahal dh taw, last minit work akan memenatkan. Itulah manusia, walaupun dh tahu still repeat bnda yg sama. Haihhhhh !

*actually ak teruja sgt sbb dh boleh update blog, weeeee~ setelah berzaman2 tak singgah sini, berhabuk entry2 aku smua.. I am Happy double, triple .. so lepas ni aku akn selalu lepak2 kat sini ok.. soo keep in touch.. J
Sampai sini saja dulu k, see ya.. :’)
LOVE.LIVE.LAUGH