Monday, 7 July 2014

my second LI

Assalamualaikum w.b.t
Salam Ramadan

Hari ni genap 10 hari berpuasa menunaikan kewajipan sebagai umat islam kepada Pencipta.. Dan juga, hari ni dah masuk 2 minggu rai membuat latihan industri di UDA LAND (North) Sdn Bhd.

Phewww~ biar rai cerita sedikit  UDA LAND, tempat yang rai keja ni merupakan syarikat hartanah iaitu membuat projek perumahan di bahagian utara. Ia lebih kepada pembanggunan kawasan luar Bandar.Rai ditempatkan di bahagian sales and marketing department, ia macam kena jual-2 rumah mcm tu la.

Rumah dia mmg bapak cantik arrr~ lawa gila. Tapi harga pon mau taw la lawa jugak, taw-2 je lah kawasan Penang ni dia punya harga rumah dan tanah mcm mana kann. Mmg MAHAL !

Ini merupakan second LI rai sebelum ,maksudnya tahun lepas rai ad gak buat LI.maksudnya disini, university rai  menawar dua kali LI umtuk kos rai, International Business. Itu yg pelik sikit, lain uni kena buat LI sekali jer, asal uni kitorng kena buat dua kali ? =_=

Sebelum ni punya LI mmg penat gila.. kena jadi sales promoter time bulan puasa (-_-‘) tapi pada kali ni LI much better than before. Dekat dgn umah, keja tak sepenat mcm LI yang dulu this one senang sikit xsusah. Environment dia mcm keja kat dlm opis gitu. Actually that’s my dream nk keja at tempat ala-2 opis gitu. Nak belagak mcm wanita bekerjaya.. muehehehee~

Mmg syukur sgt2 dapt kat sini for my second LI ni.. xmcm dulu, rai buat at BJ Penang. Cuba byangkn rai duduk di sebelah seberang, then kna buat LI at belah pulau. Tapi rai duduk at ostel laa. lagi pun kopak duit ar kalu selalu nk ulang alik dr seberang ke pulau gn nak hadap jam, duit minyak plus duit tol.. mmg sadis la sbb bukak puasa without family.

However,this one punya tempat LI yang lagi baik dan tersangat ok.ALHAMDULILLAH

* sekian dulu, act rai kat tempat keja nie, xade task yang diberi oleh supervisor, bosan-2 mcm nie conteng-2 jap kat blog sambil main game 2048 kat pc.. hehehe~ tQ sbb sudi menyinggah. Kalau  dah singgah tu jgn la segan-2 komen kat bahagian bawah nie ye.. Peace yaw -­_^

No comments:

Post a Comment