Tuesday, 29 December 2015

You watch me bleed until I can’t breathe
Shaking, falling onto my knees,
And now that I’m without your kisses
I’ll be needing stitches
Tripping over myself
Aching, begging you to come help
And now that I’m without your kisses
I’ll be needing stitches
 ....

Tak leh nak move on laa dengan lagu ni Shawn Mendes –Stitches suka dengar part korus..best sngat. Selalu ulang and ulang je dngar lagu ni sbb best. Ada satu lagi fav song yang selalu dengar bila dok dalam bas otw nak g keja. Ye la naik bas tak taw nak buat apa dengar lagu ja laa. hahahaha

Only have a blue sky
Kinda there but not quite
I’ walking around with one shoe
I’m half a man, at best
With half an arrow in my chest cause i
Miss everything we do
I’m half a heart without you
Half a heart without you.
….
One Direction -Half a Heart, lagu lamaa. Boleh tahan la lagu ni. Semua lagu ni xada kena mengena dgn aku langsung. Saja suka suka dengar. Hahaha
K lah smpai sini dulu. Nanti sambung lain. Daaa~  >.<

Pstttt: Bulan December ja dah 2 orang membe sekolah rendah dan menengah kawin, nk bgtaw mak pon mcm nk gtaw xnak gtaw ja. Taw sbb apa. Nt kalau bgtaw msti mak buat ayat mcm ni “kawan2 semua dah kawin hang bila pulak?” adui~

Raihanasalam

Saturday, 26 December 2015

Kawan bermusim
Kawan kerana terpaksa
Kawan ketika kesusahan
Kawan bila dah tak da kawan lain
Kawan time bosan tak taw nak ajak sapa
Kawan datang dan pergi atau pun pergi selama lama nya.

Lama dey xupdate  blog. Tgok ar last post taun bila. Sedih betul gn nasib blog ni.. hahaha dulu bukan main beria-ia nak buat blog la, nak jadi blogger terkenallah nak menulis la. Last2 takada.apa oi Raihana angan angan mak jenin betul laa..

Actually, nak update Cuma masa tak mengizinkan. Aiseehh ayat klise gila.. orang kalau dah minat menulis nix ad istilah sibuk ke, tak de masa ke, bg alasan semua takada. Ad blogger yang xboleh nak tido selagi tak update cita2 diorang kat blog weh. Hari ni sembang sembang kosong la dulu. Next time kita update lagi la cita lain.

Blog ni start dari zaman aku abis STPM lagi lepas tu aku smbung hingga ke Degree sampai la ni dah berkerja. Kira dh lama la blog ni tapi hampehhh~ harap lama jaa. Tapi nk update tu malas ya ampun. Hahaha. Dulu masa habis STTPM tu rajin laa update, time tu kerja part time, taka de apa nak buat so tulis je laa benda merapu rapu ni. Pastu design2 sikit blog bagi cantik tapi xde la nak cantik sangat. Then pergi kea lam degree pulak. Time tu ingt nak la cita kehidupan kat uni mcm mana.. hmmm tapii jangn tnya laa. Hangat2 taik ayam kuasa dua yang tu. Tak taw la kenapa tak update nak kata xada masa, ade je masa dok online fb gn twitter. *mengeluh*

Sekarang dah masuk alam pekerjaan. Cepat nyaa ! rasa mcm dah tua pun ada. Dari zaman belaja dah msok zaman pekerjaan. Tapi aku ni tak berkembang kembang pun. Berkembang atas dasar apa? Berkembang dalam kehidupan laa, dok mcm tu jugak. Hopefully sgt impian tercapai.nak tercapai mcm mna usaha taka da. Hahaha. Mungkin nanti aku akan update post pasal keja aku pulak ke.. ahahah mungkin. Lepas post ni tak taw la bila pulak aku nk update post baru. 

Hahaha k lah nanti smbung lain. >.<

Probation period tambah lagi 3 bulan

Probation period tambah lagi 3 bulan, so total 6 bulan probation period aku kat company ni. Bila dengaq manager cakap mcm tu.. zappppp broken heart weh. Rasa nak nangis jaa. Aku dengaq ja apa dia kata kenapa aku kena tambah lagi 3 bulan.. lama weiii.. dia bgtaw la kau kena buat ini itu. Speed up your work, bla bla bla… keep asking… gain knowledge. Pastu dia bla bla bla.. aku dengaq laa tulis la sikit2. Hati ni dah sakit sedih terluka dah rasa berat. Terus xlalu nak makn tengahari. Tapi ak makan jugak laaa, dah bwak bekal syang pulak.

Aku just down la..sbb sebelum ni masa baru masok semnggu dua dia ckap aku ni ok boleh buat kerja, better than before this punya staff yang baru msok. Time tu aku seronok arr dia puji. Dia kata aku boleh buat keja… wei sapa xseronok. Yang aku ni siap kira gaji aku lepas dah confim nnati, ye la dia kasi up sikit gaji dari sekarang ni.

Tapi tu la, hari tu aku remuk gila. Kalau tak bulan ni mungkin aku akn abis tempoh probation aku tu. Kiranya akan diconfrm pekerja kat company ni. Then dah dia ckp mcm tu. Aku lupakan jaaa laaa. Tunggu lagi tiga bulan laa pulak. Then lepas solat zohor tu, aku terus nangis, first tu aku pun tak taw kenapa aku nangis masalhnya ni benda besar benda kecik ja pun. Sedih besa2 dah la takyah laa nak over smpai nk nangis2 and aku pun terus menangis menagis. Rasa ringan la sikit pas meleleh tu. Hahaha. Pastu aku just pikir mungkin ada hikmah kot kenapa benda ni jadi.mungkin ujian atau cabaran. Yaehh aku lebih kuat dn bersemngat.hhahha


Ok sampai sini la dulu . nanti smbung lain >.<

Tuesday, 17 March 2015

Assalamualaikum, hello guys

Entry kali ni kita sembang santai² je lah. Memandangkan mood tak berape nak elok sebab bnyak benda yang bermain kat kepale hotak nie. Kenapala masalah ni tak nak pergi jauh² siksa batin weh

Sejak kebelakangan ini banyak benda yang jadi lain , dah berubah. Dulu lain sekarang lain. Nak ikut kata hati, hati orang yang sakit. Nak ikut hati orang hati sendiri yang sakit. Mcam mne?
Ehh pandai pulak aku berkata² ceh !

Yang tak pham tak de angin tak de ribut tetiba hujan mai. Ape lagi feeling sensitive memuncak². Tak paham la, mmg mcm ni kot bila semakin meningkat dewasa ni hati semakin touching, feeling lebih, tahap sesitif jagn dok kata laa tinggi melangit level paling atas. Kenapal ni. Dulu tak mcm ni sekarng mcm nie. Tak suka !

Kadang² cuba la nak mengelak tapi tak boleh. Dalam duduk saja² tu duk piker benda tu, pikir benda ni, piker benda² yang lama, mengunkit balik apa yang orang dah buat kat kita tu. Walaupun niat dalam hati dah memaafkan dan dah melupakan tapi still duk ingat. Betulla kata orang luka di hati akan mengekalkn parut yang dalam. Alahai !



Dah la sampai sini la dulu. bila² nanti bila aku teringat kat blog ni aku conteng² la lagi merapu meraban kat sini. Bhahaha. Adios !